Un senglar mort i un mosso ferit en un tiroteig al centre de Barcelona

L’escena posa de nou en evidència el conflicte territorial entre humans i porcs senglars

Avui de matinada, un exemplar del popular mamífer s’ha endinsat massa a la ciutat en la seva recerca d’aliment. La desorientació l’ha portat fins a davant de l’Estació de Sants, uns tres quilòmetres més enllà dels límits del seu hàbitat natural a la serra de Collserola. A l’encreuament de l’avinguda Josep Tarradellas amb els carrers de Numància i Tarragona, s’ha vist rodejat per dos éssers humans. L’animal no sabia, però, que es tractava de dos agents dels Mossos d’Esquadra. Llavors, segons la versió que el cos ha transmès aquest matí a l’Agència Catalana de Notícies, el senglar “s’ha mostrat agressiu i ha intentat atacar un dels policies”. L’altre agent ha tret la pistola i ha disparat contra el porc. La bala, no obstant, ha anat a parar a la cama del seu company. L’aterrorida bèstia ha aprofitat l’avinentesa per fugir en direcció a la muntanya. Uns centenars de metres més amunt, una altra patrulla acabava amb la seva vida. Pel que fa al mosso ferit, l’han traslladat al Clínic i el seu pronòstic és lleu.

La matança ha dut al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, a sortir a donar explicacions davant els mitjans. Espadaler afirma que els agents han actuat correctament i “d’entrada” no veu motius per sancionar l’agent que ha disparat al seu company. El director del Consorci del Parc Natural de Collserola, Marià Martí, calcula en un miler els exemplars de senglar que viuen al parc i aposta per continuar “eliminant-los” per reduir les molèsties al veïnat dels barris alts, on els animals solen anar a buscar menjar.

 El senglar, que habita bona part de les zones forestals del país, sol entrar en contacte amb l’ésser humà a les àrees límitrofes entre bosc i espai urbanitzat. Els contenidors d’escombraries suposen per a ell un bon festí. La pagesia, alhora, es queixa de que els animals malmeten els conreus. El Departament d’Agricultura aposta des de fa anys per una política d’execucions massives per reduir-ne la població, que en alguns punts del territori arriba a 10 exemplars per hectàrea. S’en promociona la caça, a la vegada que el cos d’Agents Rurals s’encarrega de l’extermini d’aquells grups que causin problemes a localitzacions concretes. L’any passat, a tot Catalunya 32.000 senglars van ser morts per mà humana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s